Рибний тиждень в Естонії присвячений українцям і тим, хто їх підтримує

В Естонії продовжують популяризувати місцеві продукти харчування, і Місяць естонської їжі традиційно пройшов у вересні.

Інформаційний центр з питань рибальства при Тартуському університеті взяв на себе місію популяризації естонської риби та рибних продуктів серед різних цільових груп. На сьогоднішній день вже проведено заходи в школах, лікарнях, військових частинах тощо у співпраці з шеф-кухарями провідних ресторанів.

Цього року було найлегше вибрати цільову групу: в останні місяці до Естонії прибувають тисячі українців, і ми хотіли дати їм можливість скуштувати нашу смачну рибну продукцію.

Протягом чотирьох днів представники Асоціації шеф-кухарів Естонії готували спеціальні рибні обіди в містах країни. Серед них — Тайго Лепік, шеф-кухар Президента Естонії, та Урпо Рейнталь, шеф-кухар ресторану Ylicool, — які встановили свій кіоск у нещодавно відкритій талліннській школі для українських дітей та приготували майже 800 котлет із балтійського оселедця (національної риби Естонії) та гарніри до них. Діти швидко розсмакували страву та бурхливо аплодували, а українська вчителька фізики Євгенія Ляховська сказала, що котлети дуже нагадують їй ті, які колись готувала її бабуся в Одесі з чорноморських шпротів.

Зліва направо: Тайго Лепік, шеф-кухар Президента Естонії, українська вчителька фізики Євгенія Ляховська та Урпо Рейнталь, шеф-кухар ресторану Ylicool.

Котлети з балтійського оселедця

1 кг філе балтійського оселедця
3 яйця
50 г вершкового сиру
50 г білої цибулі
5 зубчиків часнику
50 г вівсяних висівок
Кріп
Сіль за смаком
Перець за смаком

Подрібнити філе балтійського оселедця й цибулю. Змішати всі інші інгредієнти окремо, посолити й поперчити. Наліпити руками котлет, потім обсмажити їх на сковороді до золотистої скоринки. Смачного!