Цього року вилов салаки був поганим, і очікується, що ціна на рибу для споживання зросте.

Сезон вилову риби 2022 року в Естонії вже завершився, наразі це дає змогу підвести попередні підсумки.
Цього року сезон лову салаки склався не дуже вдало, на жаль, це вплине на ціну продукції – очікується її підвищення.
Траловий вилов було завершено в кінці квітня. Основні проблеми сезону – це неналежна якість риби та шторми. Незважаючи на такі обставини, рибальські компанії виконали план, але зачну кількість риби були змушені передати в переробку на рибне борошно, а кількість замороженої риби склала приблизно на 35% нижче запланованої.

На 1 червня (вважаючи , що до цієї дати, зазвичай, сезон вже завершується) вдалося виловити менше 50% квоти прибережної салаки, а це негативно вплинуло на обсяги товарних запасів на наших складах. Очікується, що склади спорожніють вже до вересня.Опубліковано наукові рекомендації щодо рибальства на 2023 рік, які будуть затверджені у жовтні. Квота на вилов салаки у відкритому морі збільшиться на 33%, але очікується, що квота на кільку зменшиться на 16%, а квота на вилов салаки у Ризькій затоці також зменшиться на 4%.
 
У 2022 році ESTOFISH планує значні інвестиції для збільшення в наступному сезоні обсягу виробництва тушки кільки та салаки, а також в незначній кількості виробництва філе. З метою збільшення холодопродуктивності приблизно на 30 % , провадиться також удосконалення та оновлення холодильного обладнання. ESTOFISH реалізує тільки високоякісну продукцію, сертифіковану MSC.